Pokrenuta je inicijativa za javno slušanje i održan sastanak sa poslanicima iz NDMBG

DIREKTNO U PARLAMENT!

Danas smo započeli seriju razgovora sa poslanicima – predstavnicima građana. Prve razgovore smo imali sa poslaničkim klubovima iz koalicije Moramo: Zajedno i Ne davimo Beograd.

Kao što smo već najavili, ideja i cilj ovih razgovora je da poslanike koji u svojim agendama imaju zaštitu životne sredine i prirode, generalno upoznamo sa problemima upravljanja u zaštićenim područjima prirode, ali sa fokusom na NP Fruska Gora i da u saradnji sa njima što pre ova tema:

1 Dođe na dnevni red sednice Odbora za zaštitu životne sredine
2 I da Odbor pokrene inicijativu za javno slušanje u Skupštini

Ovo jeste početak zagovaračkog procesa koji neće biti ni kratak ni lak, a mi ćemo iskoristite sve raspoložive mehanizme kako bi smo došli do faze zaokreta: od smera potpune nebrige i uništavanja prirodnih dobara ka smeru istinske zaštite, jer jedino je istinska zaštita u javnom interesu i obezbeđuje održivost i razvoja i budućnosti.

Dogovoreni su zajednički konkretni koraci i aktivnosti sa ciljem da uključimo što više ključnih aktera iz nadležnih institucija i akademske zajednice, jer ekološki aktivisti i nevladin sektor sami ne mogu, niti uvesti temu u sistemske procedure niti proizvesti ključne sistemske promene. A tu je ključ!

Parlement mora biti otvoren za potrebe i interese konkretnih ljudi, Parlament je naš „dom“ i zaista je vreme da tražimo odgovorno ponašanje poslanika i odgovornu politiku. U svakoj oblasti.

@CRTA – Otvoreni parlament – Razgovor sa poslanicima

Poslanički klub Zajedno: Danijela Nestorović, Nebojša Zelenović, Dorđe Miketiće, Nikola Nešić, Jelena Kalajdžić
Poslanički klub NDMBG: Đorđe Pavićević, Robert Kozma

Dodajte komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Scroll to Top