Održan sastanak sa predstavnikom SSP u odboru za zaštitu životne sredine

Nastavak zagovaranja

Nacionalni parkovi

Prošle nedelje smo nastavili sa serijom lobi sastanaka sa narodnim poslanicima kako bismo obezbedili podršku našem strateškom cilju da “proizvedemo” suštinsku sistemsku promenu u načinu upravljanja nacionalnim parkovima i ostalim zaštićenim područjima prirode. Zbog našeg plana da dođemo do sednice Odbora za zaštitu životne sredine i/ili javnog slušanja u parlamentu, sastali smo se sa sledećim narodnim poslanicima i dobili njihovu podršku:

  • Dejanom Bulatovićem, članom Odbora za zaštitu životne sredine, predstavnikom poslaničke grupe Ujedinjeni koju čine SSP, PSG, Preokret i Sloga
  • Miodragom Aleksićem, predsednikom poslaničke grupe NS i Tomašević Branislavom, članom Odbora za zaštitu životne sredine NS.
  • Ivanom Karićem, članom Odbora za zaštitu životne sredine iz SPS-a. Od njega je dobijena samo načelna podrška, s obzirom da su u koaliciji sa SNS.
  • Bitno je takođe da napomenem da imamo podršku i poslaničke grupe DS, jer nam je juče to potvrdila njihova predsednica Dragana Rakić, u neformalnom razgovoru na ekološkom SEOS saboru u Gornjim Nedeljicama.

Svim ostalim poslaničkim grupama smo se takođe obratili preko platforme “pitaj poslanika”, ali nažalost nismo dobili niti jednu povratnu infomaciju. Definitivno taj zvanični kanal komunikacije ne funkcioniše, pa nam je eto i na taj način i oficijelno potvrđeno da postoje poslanici koji su nenarodni.

Nastavljamo dalje u narednim danima. Po informacijama koje imamo, sednicu Odbora sa aktuelnim ekološkim temama je izgleda nemoguće zakazati na način da bude proceduralno regularna, legitimna i sa kvorumom za odlučivanje, jer vladajuća većina opstruiše. To smo videli na primeru “krnje”sednice Odbora u Majdanpeku.

Poslanicima sa kojima smo se sastali uručili smo našu prvu brošuru. Eto prva brošura o nama i temi kojom se bavimo, nakon 3 godine i 9 meseci postojanja.

Dodajte komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Scroll to Top